instagram   telegram   Facebook   VIBER     
Сьогодні: 16 квітня 2026, 13:15

Часовий пояс UTC+03:00

Створити нову тему  Відповісти  [ 5 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
ПовідомленняДодано: 25 лютого 2024, 15:26 
Офлайн
новенький

Автомобиль: Golf
Год выпуска:: 2009
КПП: МКПП
Вітання власникам та поціновувачам VW Golf,

Минулоріч напередодні свого 30-річчя отримав водійське посвідчення. Досвіду водіння не маю взагалі окрім автошколи. В сім'ї автомобілістів немає, тому розраховую лише на вашу допомогу та поради. :|

Дозрів до покупки авто і почав питати по знайомих та родичах, і мій дядько познайомив мене зі своїм близьким другом, який возить авто з Німеччини. Той порадив не роздувати бюджет, і взяти привезений звідти п'ятий гольф в бюджеті ~$6тис чи шостий, але це вже буде ~$8тис мінімум. (або ж Octavia A5). Механічна коробка, двигун атмо бензиновий (MPI?).

От хотів вас запитати, чи це хороша ідея взагалі?

Планую використовувати для коротких поїздок по місту 15-20хв, та кілька разів на місяць по трасі в межах області 40-60км. Пріоритет це щоб не було мороки зайвої, бо я "повний нуль" в питаннях обслуговування і техніки, буду освоювати по ходу діла. Мої міркування, що добре би взяти на механічній коробці, щоб навчитися, а двигун бензиновий з огляду на короткі поїздки. А ви як вважаєте?

Всім дякую за поради, і заздалегідь прошу вибачення за дурні запитання :lol:

Догори
ПовідомленняДодано: 27 лютого 2024, 01:08 
Офлайн
новенький

Год выпуска:: 2006
1,4 ТSI САХА 122 л.с. або 1,6 BSE

Догори
ПовідомленняДодано: 04 листопада 2025, 22:08 
Офлайн
Заглянул

Год выпуска:: 1998
Код мотора: SB 1,6
Вітаю з отриманням посвідчення
Для першого авто твій підхід цілком розумний — Golf V або VI з атмосферним бензиновим двигуном і “механікою” — чудовий вибір. Машини надійні, прості в обслуговуванні й добре тримають дорогу.

Якщо бюджет дозволяє, шостий Golf трохи сучасніший і комфортніший, але й п’ятий дуже гідний варіант для старту. Зверни увагу на стан кузова (корозія), підвіску й коробку. Краще брати авто з прозорою історією, навіть якщо трохи дорожче.

Для коротких поїздок і навчання механіка підійде ідеально — навчишся відчувати машину й розуміти її поведінку. З часом зможеш сам контролювати елементарні речі або підключати OBD-сканер для перевірки помилок — дуже зручно навіть для новачка.

Удачі з вибором!

Догори
ПовідомленняДодано: 06 лютого 2026, 14:57 
Офлайн
новенький

Год выпуска:: 2017
Код мотора: BVY 2.0
КПП: DSG 7
Я б дивився по стану, якщо знайти до 150 тис.км 1.4 тсі, то можна брати, там динаміка і розхід приємна, а 1.6 просто і надійно.

Догори
ПовідомленняДодано: 07 лютого 2026, 15:53 
Офлайн
Заглянул

Год выпуска:: 1998
Код мотора: SB 1,6
Ідея нормальна. Для першої машини Golf 5 або 4 чи Octavia A5 з атмосферним бензиновим мотором і механікою це цілком адекватний вибір. Двигун простий, без турбіни, для коротких поїздок по місту саме те що потрібно. В ремонті та обслуговуванні не космос по грошах.
Дизель для твоїх коротких поїздок містом я б не радив, бо може бути більше нюансів у майбутньому. Бензин у цьому плані простіший і спокійніший варіант.
Головне не стільки модель, скільки стан конкретного авто (!!!). Краще знайти живий п’ятий Golf, ніж втомлений шостий. Перед покупкою обов’язково зробити нормальну перевірку.
Для першого авто це хороший варіант, все буде нормально.

Бачили б моє перше авто.. :D

Догори
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему  Відповісти  [ 5 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC+03:00

Хто зараз онлайн

Користувачі, які зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Перейти:  
ТОВ "МОДУЛЬ І КО" - Буроинъекционные сваи
ТУРХАСКИ - Туры в любую точку мира
Працює на phpBB® Forum Software © phpBB Limited